Uvodna konferencija projekta „Društvenog centra IN “

Uvodna konferencija projekta: „Društvenog centra IN – mreže podrške za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom grada Vukovara““ održana je u ponedjeljak 21.09.2020. godine u prostoru gradske vijećnice Grada Vukovara.

Voditeljica projekta i predsjednica Udruge Vukovarskih leptirića gđa. Viktorija Matin pozdravila je sve prisutne i predstavila projekt. Također prisutne su pozdravili i projektni partneri predsjednik UOSI VUKA gosp. Đorđe Bošnjak, ispred Grada Vukovara pročelnik upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo gosp.

Dražen Kobašević, a projektne aktivnosti ispred Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar prezentirala je gđa. Mateja Hojsak koja je ujedno i voditeljica Društvenog centra IN.

Prisutnima su prezentirane aktivnosti dvogodišnjeg projekta koje obuhvaćaju radionice, koje će djeci i mlađoj populaciji osigurati preduvjete za lakšu integraciju, a starijim OSI pomoći u razvijanju osjećaja pripadnosti zajednici, te zdravo i aktivno starenje.

Također prezentirana je i prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje projektnih aktivnosti i to uređenje krovišta objekta, uređenje unutarnjih prostora i uređenje terase.

Namjera nam je kroz projekt uključiti obitelji korisnika i to minimalno 50 užih članova obitelji djece s teškoćama u razvoju i užih članova obitelji odraslih osoba s intelektualnim teškoćama, kroz razne aktivnosti kao što su razgovaraonice, škola plesa, sport, vježbe itd.

Također kroz projekt želimo uključiti oko dvadesetak volontera u suradnji s Volonterskim centrom Vukovar, koji bi bili podrška u radu na radionicama osobama s invaliditetom, ali ponajviše u organiziranju događanja.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići.

eu zajedno do fondova