Pokreni se za zdravlje – projekt Hrvatskog saveza udruga invalida rada

Hrvatski savez udruga invalida rada započeo je s provedbom programa “Pokreni se za zdravlje” koji financira Ministarstvom zdravstva u okviru Poziva za prijavu trogodišnjih programa udruga iz područja zdravstva.
Jedna od aktivnosti je obilježavanje Svjetskog dana zdravlja – 07. travnja 2023. godine. U prvoj godini provedbe programa gradovi u kojima će se provoditi aktivnosti su Vukovar, Rijeka i Zagreb.
HSUIR kao udruga civilnog društva programom će prenijeti znanje o značaju zdravlja i utjecati na promjenu štetnog ponašanja i loših navika koje dovode do razvoja bolesti. Na taj način želi se pridonijeti usvajanju pravilnih stavova o zdravom načinu života. Naglasak je također i na važnosti očuvanja tjelesnog i duševnog zdravlja. Društvo u cjelini i mi sami dijelimo odgovornost za zdravlje. Potrebno je stalno ulagati u razvoj novih oblika zdravstvene zaštite i unapređenje vlastitog i zdravlja svoje obitelji i zajednice.
Udruga osoba s invaliditetom VUKA Vukovar odazvala se obilježavanju Svjetskog dana zdravlja, te je sa članicama i članovima udruge posjetila izletište Adica u Vukovar.
Tom prilikom smo uz konzumiranje zdrave hrane, zdravih grickalica. voća, vode, proveli ugodno vrijeme šetnjom u prirodi i podjelom letaka promovirali važnost zdravog i aktivnog života starijih osoba i osoba s invaliditetom.
 

eu zajedno do fondova