Nacionalni dan invalida rada Hrvatske

Udruga osoba s invaliditetom VUKA Vukovar 21.03.2024. s početkom u 16 sati obilježila je Nacionalni dan invalida rada. Predsjednik Udruge Đorđe Bošnjak pozdravio je prisutne i u uvodnoj riječi se zahvalio knjižnici Vukovar, ogranak Borovo naselje, što su omogućili korištenje svog prostora. Zahvalio se i svim prisutnim na dolasku te glazbenicima koji su upotpunili ovaj događaj.
Uosi Vuka
Uosi Vuka
U sklopu obilježavanja u Vukovarskoj knjižnici, ogranak Borovo naselje, održane su dvije radionice:
Ivana Buday, ravnateljica doma za starije i nemoćne PRIMUM Vukovar, predstavila je projekt SOS – HALO POMOĆ, koji se u domu Primum provodi već 8 godina. To je pomoć putem telefona u kriznim situacijama. U sklopu predavanja demonstrirana je funkcionalnost usluge.
Halo pomoć demonstacija
Halo pomoć

Stevan Ristić, stručni suradnik UOSI VUKA, prezentirao je radionicu Ritam inkluzije. Tema radionice bila je povijesni odnos zajednice prema osobama s invaliditetom. Poseban naglasak stavljen je na položaj osoba s invaliditetom za vrijeme Vučedolske kulture (koja je cvjetala između 3000. i 2200. pr. Kr. na području današnje Hrvatske, posebno uz Dunav). Naime, smatra se, s obzirom na njihovu prisutnost u grobnicama i postojanje određenih artefakata koji ukazuju na priznavanje njihove važnosti, su mogle imati određenu ulogu u društvu. Moguće je da su te osobe imale specifične zadatke ili su bile integrirane u zajednicu na način koji je bio kompatibilan s njihovim sposobnostima.

Uosi Vuka

Obilježavanju su prisustvovali članovi i članice udruge i glazbeni sastav ” VUKA”, koji je svojim glazbenim izvedbama upriličio ovo obilježavanje.

Uosi Vuka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

eu zajedno do fondova