O udruzi

UOSI VUKA Vukovar

Udruga osoba s invaliditetom Vuka Vukovar

UOSI VUKA Vukovar osnovana je s ciljem pružanja podrške osobama s invaliditetom u njihovom svakodnevnom životu. Naša vizija je društvo u kojem su sva prava i potrebe osoba s invaliditetom poštovani i ispunjeni, te u kojem imaju jednaku pristupnost resursima, obrazovanju, zaposlenju i drugim važnim područjima života.

Odlukom donesenoj na Godišnjoj skupštini Hrvatskog saveza udruga invalida rada održanoj 2015. godine, Udruga je primljena u članstvo Hrvatskog saveza udruga invalida rada kao jedna od temeljnih udruga.

Naša udruga okuplja širok spektar članova s različitim vrstama invaliditeta i njihove obitelji. Nudimo podršku, informacije, edukaciju, savjetovanje i zagovaranje kako bismo osigurali da naše članove doživljavamo kao ravnopravne članove društva. Kroz razne programe i aktivnosti, nastojimo poboljšati kvalitetu života osoba s invaliditetom i potaknuti njihovu socijalnu integraciju.

Naš tim predanih stručnjaka radi zajedno s članovima udruge kako bi osigurao najbolju moguću podršku. Nudimo psihološku podršku, savjetovanje o zapošljavanju, rehabilitaciju, edukaciju o pravima osoba s invaliditetom te organiziramo razne radionice i seminare za članove udruge i širu zajednicu. Uz to, redovito organiziramo sportske, kulturne i rekreacijske aktivnosti koje promiču inkluziju i društveno uključivanje.

 

Kroz naše aktivnosti i programe, nastojimo podići svijest o pitanjima koja se tiču osoba s invaliditetom i razbiti predrasude i stigmu s kojima se često suočavaju. Organiziramo javne tribine, predavanja i edukativne kampanje kako bismo educirali širu zajednicu o izazovima s kojima se susreću osobe s invaliditetom te promovirali razumijevanje, empatiju i inkluziju.

Udruga VUKA Vukovar također ima iznimno važnu ulogu u zagovaranju prava osoba s invaliditetom. Suradnja s lokalnim vlastima, institucijama i drugim organizacijama ključna je u našem radu. Aktivno sudjelujemo u kreiranju politika i inicijativa koje se odnose na osobe s invaliditetom, te se zalažemo za stvaranje pravednog i inkluzivnog društva za sve.

Ako želite saznati više o našim projektima i kako doprinosimo zajednici, posjetite našu sekciju Projekti. Tamo ćete pronaći detaljne informacije o našim aktualnim inicijativama, uspješno provedenim projektima i načinima na koje možete sudjelovati ili podržati naše aktivnosti. Kliknite ovdje da biste istražili naše projekte i saznali kako možete biti dio pozitivnih promjena.

Naša udruga je otvorena za sve pojedince koji žele podržati našu misiju i ciljeve. Ako želite sudjelovati, volontirati ili pružiti financijsku podršku, s veseljem vas pozivamo da nam se pridružite. Naša zajednica se temelji na međusobnoj podršci i suradnji, te vjerujemo da svaki doprinos pomaže u ostvarivanju našeg cilja.

Udruga VUKA Vukovar aktivno surađuje s drugim organizacijama i institucijama koje se bave sličnim pitanjima. Kroz partnerstva i udruživanje snaga, jačamo našu sposobnost da utječemo na pozitivne promjene u društvu. Vjerujemo da je zajednički rad ključan za ostvarivanje stvarnih promjena i poboljšanje života osoba s invaliditetom.

Naša udruga je ponosna na postignuća koja smo ostvarili tijekom godina, ali i svjesna da još uvijek ima mnogo posla pred nama. Nastavit ćemo raditi s predanošću i strašću kako bismo osigurali da osobe s invaliditetom imaju jednake mogućnosti, podršku i priznanje koje zaslužuju.

Zainteresirani ste za najnovije informacije i događaje vezane uz našu udrugu? Posjetite našu sekciju “Novosti” kako biste se informirali o najnovijim vijestima, objavama, događanjima i postignućima Udruge osoba s invaliditetom VUKA Vukovar. Kliknite ovdje i budite u tijeku s našim aktivnostima.

eu zajedno do fondova